Ako napísať tlačovú správu pre spoločnosť?

Text tlačovej správy vychádza z odpovedí na otázky:

• Čo sa stalo?
  • Kto je účastníkom / organizátorom podujatia?
  • Kde a ako sa to stalo?
  • Prečo je to dôležité?

Predstavte si, že extrémne uzavretý introvert odpovedá na otázky:

• Čo sa stalo - „uzavreli sme dohodu s novým partnerom“.
  • Kto je účastníkom, je „naša spoločnosť a Veterok LLC.
  • Kde a ako - "v našom meste, po rokovaniach."
  • Dôležitosť - „pre obyvateľov v blízkosti obchodov je pohodlnejšie kúpiť reťazové píly, predtým bolo potrebné jazdiť v niekoľkých blokoch.“

Aj táto informácia stačí na „prilepenie“ nadpisu tlačovej správy: „Rezané motorové píly sa objavili v troch obchodoch Veterok.“

Na každú z otázok sa, samozrejme, nesmie odpovedať sucho, ale podrobne. Zamyslite sa nad tým, ako by ste povedali udalosť svojmu priateľovi, ktorý zúfalo potrebuje motorovú pílu.

Štruktúra tlačovej správy je takáto:

• Názov.
  • Úvodný odsek (oznámenie).
  • 2 - 3, ktorý dopĺňa odsek.
  • Konsolidácia informácií (zhrnutie).
  • Kontakty.

Najdôležitejšie informácie sú uvedené na začiatku tlačovej správy. Od prvého riadku by mal čitateľ získať maximum informácií.

Preto používajte "Pravidlo obrátenej pyramídy" k textu: napísané, prečítané od konca. Ak sú posledné odseky informatívne a zaujímavejšie ako prvé, potom ich zamieňajte.

Tajné číslo 1: Nadpis tlačovej správy je tlačová správa. Čitateľ sa z toho musí naučiť všetky potrebné informácie. Zvyšok textu iba objasňuje a dopĺňa informácie. V uvedenom príklade uvádzania informácií je užitočné do textu pridať adresu obchodov (pre obyvateľov je výhodnejšie kúpiť reťazové píly), poskytovať informácie o spoločnostiach (koľko rokov pôsobili na trhu, čo robili, osvedčenia atď.) A krátko uviesť sortiment.

Rada z populárneho tech blogu TechCrunch:

„Témy by mali vyzerať ako titulky správ:„ Catty, Uber pre mačky, získala investície 20 miliónov dolárov. “ Prvá veta listu by nemala byť: Ahoj, Mike, ako sa máš? Je v Londýne horúce, však? “ Malo by to vyzerať takto: „Mike, po správach, že Uber zaviedol vlastnú dodávku pre mačky, navrhujem pozrieť sa na spustenie, ktoré ich rozloží na všetkých frontoch - výlučne pre vás.“

Keďže tlačové správy sú zvyčajne zamerané na publikum B2B (potenciálnych partnerov, veľkoobchodných kupujúcich), je ideálne uviesť v texte tlačovej správy dôvody, prečo chcel nový partner s vami spolupracovať. Samozrejme, ak je celá vec vo výške provízií alebo administratívnych zdrojov, je lepšie mlčať.

Tlačová správa by mala obsahovať správy, fakty a čísla. Bez týchto troch možností sa stane spamom.

Na ďalšie posilnenie tlačovej správy môžete použiť pripomienky odborníkov, fotografie, recenzie zákazníkov.

Kvalita tlačovej správy je takmer 100% závislá od informačnej príležitosti. Preto nebude fungovať vynikajúci text zo správy, že spoločnosť zmenila logo. Avšak informácie o skutočnom zlepšení služby alebo vzhľade kvalitatívne nového produktu spôsobia pre PR polovicu práce.

Zanechajte Svoj Komentár